U ponedeljak 17. juna održana je Treća redovna Skupština Srpskog filantropskog foruma na kojoj smo sa prisutnim članicama diskutovali o postignutim rezultatima na polju promocije filantropije, unapređenja okvira za davanje i umrežavanja različitih aktera filantropske zajednice.

Predstavljanjem rezultata prošlogodišnjeg prvog Nacionalnog dana davanja, istakli smo snagu moći zajedničkog ulaganja u opšte dobro i najavili  Nacionalni dan davanja koji ostaje u domenu obrazovanja. Prezentujući plan kampanje, istakli smo nameru za uključivanjem većeg broja građana, kompanija i organizacija u promociju važnosti davanja i filantropije uopšte, kroz strateška i održiva ulaganja.

Na Skupštini je izglasan i novi Upravni odbor u sastavu od 9 članova predstavnika sledećih organizacija članica: Catalyst Balkans, Delta Fondacija, Fondacija Ana i Vlade Divac, Fond B92, Fond Petnica, Hemofarm fondacija, Propulsion Fund, Trag fondacija i Uni Credit banka koje će u naredne dve godine nastaviti da rade na strateškom razvoju i pozicioniranju Srpskog filantropskog foruma, kao krovne organizacije fondacija i donatora.

Srpski filantropski forum trenutno broji 26 članica sa kojima zajedno nastavlja da gradi povoljno okruženje za razvoj filantropije.