Razorni zemljotres jačine 7,8 stepeni Rihterove skale odneo je preko 3.500 života u Turskoj i Siriji, a ozledio je i ostavio bez krova nad glavom bezbroj drugih. Domovi, bolnice i putevi su sada ruševine, a hiljade ljudi je bez hrane, skloništa i vode.

Zato pozivamo sve građane i kompanije u Srbiji – udružimo se u solidarnosti sa žrtvama zemljotresa!

Srpski filantropski forum, kao krovna dobrotvorna organizacija, uvek je reagovao u krizama – prikupljali smo i isporučili pomoć za ugrožene u Srbiji i regionu tokom pandemije i prirodnih katastrofa.

U stalnom smo kontaktu sa našim diplomatskim predstavništvima i lokalnim organizacijama u obe zemlje, a vaša podrška će biti usmerena na obezbeđivanje hrane, vode i lekova, obezbeđivanje skloništa i privremenog smeštaja i podršku najmlađima i najugroženijima.

Donatori, kompanije i pojedinci nam se već javljaju, imamo i prve potvrđene donacije među kojima je i donacija Elixir fondacije u iznosu od 30.000 evra.

Udružimo se i pokažimo solidarnost. Donirajte odmah online putem platforme donacije.rs https://www.donacije.rs/projekat/zemljotres-turska-sirija/  ili uplatom na račun Srpskog filantropskog foruma 340- 11016593-88.