Fondacija SOS Dečija sela Srbija od osnivanja 2004. godine brine o deci i mladima bez roditeljskog staranja. U proteklih 15 godina  pružili su dom za preko 150  dece iz cele Srbije u SOS Dečijem selu u Kraljevu, i razvili i druge programe, kroz koje poboljšavaju uslove za život stotinama dece u porodicama koje su u riziku da ostanu bez svoje biološke dece, kao i mladima koji su odrasli bez roditeljskog staranja kroz pomoć u obrazovanju i pri zapošljavanju. Kroz tri centra za podršku porodici u Beogradu, Obrenovcu i Nišu pomogli su da više od 750 porodica i skoro 2500 dece žive bolje i srećnije živote. Kroz centar “Jaki Mladi” u Beogradu pomogli su da skoro 400 mladih dobije adekvatnu karijernu pomoć i pronađe zaposlenje. Posle zemljotresa u Kraljevu, velikih poplava i tokom izbegličke krize od 2015. godine, uz pomoć donatora, obnovili su škole, kuće, obezbedili urgentnu materijalnu, psiho-socijalnu i edukativnu pomoć, za preko 100.000 dece i mladih pogođenih krizama.

Fondacija SOS Dečija sela Srbija jedna je od osnivača Srpskog filantropskog foruma.

Početkom maja, SOS Dečija sela Srbija pokrenuli su dve akcije za prikupljanje novca za svoje korisnike i mi vas pozivamo da ih podržite.

Građani na teritoriji Beograda su uz aprilske račune JKP „Infostan tehnologije”, dobili uplatnicu sa instrukcijama i molbom za donaciju SOS Dečijim selima Srbija. Račun za uplatu donacija je 160-373368-31, poziv na broj 01-16/2020. Takođe, uputili su i apel preko platforme za grupno finansiranje www.donacije.rs i pridružili se grupnoj akciji za podršku svima koji su pogodjeni Covid 19 krizom. Sredstva su za podršku 120 socijalno ugroženih porodica u Nišu, Obrenovcu i Beogradu, i sav novac sakupljen u toku ove akcije biće upotrebljen za kupovinu paketa hrane i sredstava za higijenu za porodice kojima je pomoć hitno potrebna.  Možete im pomoći  uplatom donacije na linku https://www.donacije.rs/projekat/decija-sela-covid19/ ili slanjem SMS poruke na broj 7300.

Organizaciji SOS Dečija sela Srbija, vaša pomoć je potrebnija nego ikada, a novac koji prikupe iz ovih akcija upotrebiće za pomoć stotinama dece o kojima brinu kroz sve svoje programe.