Novu godinu započinjemo fantastičnom novom vesti: UniCredit Bank Srbija a.d. postala je članica Srpskog filantropskog foruma.

UniCredit Bank Srbija a.d. je sledeći svoju Strategiju društveno odgovornog poslovanja, nastavila je da pruža podršku rešavanju pitanja od ključnog značaja, kao i različitim inicijativama od izuzetne važnosti u lokalnim zajednicama. Tokom protekle dve godine, uloženo je gotovo 200.000 EUR u oblastima zdravstva, podrške marginalizovanim grupama, obrazovanja, kulture i umetnosti, socijalnog preduzetništva, ali i u sezonska davanja (praznike).  UniCredit deluje u zajednici kroz dva ključna programa: “Mikro marketing projekti” i “Ideje za bolje sutra”.

Mikro marketing projekti

Saradnja sa lokalnim zajednicama je jedan od glavnih postulata misije UniCredita. Tokom proteklih pet godina u okviru projekta “Mikro marketing budžet”, izdvojena su značajna finansijska sredstva kako bi se podržale inicijative od izuzetnog značaja za gradove u kojima poslujemo. Ideja je naišla na veoma pozitivne reakcije kako kod kolega koje rade u mreži, tako i kod građana i lokalnih institucija. Zbog toga sa ovom praksom nastavljamo i u ovoj godini.

Neki od naših mikro marketing projekata su: Borini i Mokranjčevi dani, Dani Zorana Radmilovića, kao i Vukov sabor u Loznici, Grožđebal u Vršcu, Dečiji karneval u Paraćinu, Somborski kotlić, Dani ludaje u Kikindi, Karneval starovremenskog automobila Novi Sad, fudbalski turnir u Novom Pazaru, kao i još nekoliko manifestacija u gradovima u kojima poslujemo.

Ideje za bolje sutra

U okviru konkursa ‘Ideja za bolje sutra’, koji sprovode UniCredit fondacija, Fondacija Ana i Vlade Divac, UniCredit Banka i Smart kolektiv, socijalnim preduzećima tokom 2017. dodeljena su bespovratna sredstva u ukupnom iznosu od 40.000 evra. Uspešnost konkursa potvrđuje veliki broj prijava (preko 130 projekata) od kojih je najveći deo stigao iz Centralne i Severne Srbije, ali nije zanemarljiv ni broj ideja iz Južne i Zapadne. Ideje se uglavnom odnose na proizvodnju organske hrane, izradu suvenira i inovativnih igračaka za decu, kao i na softverski inženjering i informacione tehnologije.

Za više informacija: https://www.unicreditbank.rs/rs/o-nama.html#home