Sa velikim zadovoljstvom vas obaveštavamo da je GSK – GlaxoSmithCline postala nova članica Srpskog filantropskog foruma.

 

GSK je naukom vođena globalna farmaceutska kompanija. Imaju tri vodeće oblasti poslovanja u okviru kojih istražuju, razvijaju i proizvode inovativne lekove koji se propisuju na lekarski recept, vakcine i consumer healthcare proizvode. Misija im je da pomognu ljudima da rade više, osećaju se bolje i žive duže.

Ulaganje u osnaživanje zdravstvenog sistema

U proteklih pet godina GSK su donirali preko 120 miliona dinara za unapređenje zdravlja i blagostanja u zajednici kroz finansijska sredstva, donacije proizvoda i volontiranje zaposlenih. Kada se uzmu u obzir samo novčane donacije u 2016. godini, najveći deo posvećen je podršci stručnim udruženjima zdravstvenih radnika i fakultetima, zatim
udruženjima pacijenata i zdravstvenim ustanovama, kao deo posvećenosti kompanije da podrže razvoj zdravstvenog sistema u Srbiji.

U protekle dve godine, GSK je uložio gotovo 20 miliona dinara u oblasti unapređenja zdravstva i skoro 5 miliona dinara u podršku marginalizovanim grupama.

 

Nacionalna nagrada za društvenu odgovornost Privredne komore Srbije
Za “Orange United” program sproveden u partnerstvu sa organizacijom “Save the Children” sa ciljem zbrinjavanja dece iz izbegličkih porodica, GSK je prepoznata „Nacionalnom nagradom za odgovorno poslovanje“, koju
dodeljuje Privredna komora Srbije.