Srpski filantropski forum vas poziva na konsultativni sastanak najvećih fandrejzera neprofitnog sektora povodom konstituisanja Saveta za filantropiju pri kabinetu predsednice Vlade Republike Srbije i njegovog plana rada.

Koalicija za dobročinstvo, koju čine Fondacija „Ana i Vlade Divac“, Trag fondacija, SMART Kolektiv, Srpski filantropski forum i Katalist Balkans, u saradnji sa Forumom za odgovorno poslovanje i Savetom za društveno odgovorno poslovanje Privredne komore Srbije, a uz podršku USAID-a, predložila je osnivanje Saveta za filantropiju, kao i agendu njegovog rada, koju vam dostavljamo u prilogu.

Naš cilj je promena zakonskih regulativa koje se tiču doniranja, volontiranja i korporativne društvene odgovornosti, kako bi se razvila kultura davanja u Srbiji. Želimo da zajedno, u saradnji sa celim sektorom, unapredimo rešenja koja će biti pred Savetom.

Sastanak će se održati u sredu, 12. septembra od 15 do 17 časova na 6. spratu Beograđanke (Masarikova 5, Kancelarija za mlade Beograda „Gnezdo“).

Na sastanku će govoriti:

– Ana Koeshall, direktorka, Fondacija Ana i Vlade Divac

– Vladimir Radojičić, menadžer programa javnih politika, Trag fondacija

– Nikola Pucarević, direktor, Srpski filantropski forum

Molimo vas da vaše prisustvo registrujete na sledećem linku: https://filantropskiforum.com/civicrm/event/info?id=18&reset=1

 

Vidimo se u sredu, 12.09. u 15h u „Gnezdu“!