Srpski filantropski forum i Fond B92 u prilici su da nabave, uvezu i isporuče do zdravstvenih ustanova 100 visokokvalitetnih pacijent monitora za praćene životnih funkcija u veoma kratkom roku. Ovi monitori su u vrhu potreba u vreme pandemije, prema informacijama zdravstvenih institucija, ali za njima postoji potreba i u redovnim okolnostima. Svaki od njih veoma je komplementaran sa ventilatorima-respiratorima koji spašavaju živote obolelima sa teškim simptomima, a lekarima i medicinskom osoblju daju pouzdane podatke za donošenje najboljih odluka.

Iz Srpskog filantropskog foruma i Fonda B92 poručuju da je sve teže nabaviti neophodnu opremu zbog velikih svetskih potreba i da ovu priliku ne bi trebalo propustiti. Pacijent monitori mogu biti u Srbiji za najviše 10 dana, i u najkraćem roku podeljeni zdravstvenim ustanovima prema prioritetima Kriznog štaba za suzbijanje korona virusa i Ministarstva zdravlja. Kako bi obezbedili ovu hitnu isporuku, treba što pre prikupiti preko 25 miliona dinara jer je cena jednog monitora 305.000 dinara sa PDVom i popustom od 10% na ovu količinu koju je proizvođač već odobrio. „ Do sada se javio jedan donator koji je obezbedio sredstva za kupovinu 14 monitora, i koji je želeo da ostane anoniman. Pozivam sve kompanije i pojedince koji mogu da pomognu da se prikupi nedostajućih 26.230.000 dinara kako bi se obezbedilo 100 pacijent monitora koji su trenutno na raspolaganju na tržištu“, izjavio je Veran Matić izvršni direktor Srpskog filantropskog foruma.

Proizvođač opreme je nemačka kompanija Dreger, koja radi na našem tržištu više od 100 godina i ima profesionalnu lokalnu podršku kada je reč o održavanju, obuci i rezervnim delovima.  Ova kompanija je razvila veoma dobre odnose i sa Fondom B92 tokom akcije Bitka za bebe kada je za kratko vreme isporučila preko 200 inkubatora zdravstvenim centrima širom Srbije koji i dan danas spasavaju živote prevremeno rođenih beba.

Svi zainteresovani mogu se javiti Srpskom filantropskom forumu office@filantropskiforum.com i fond@fondb92.org