Još jedan Nacionalni dan davanja je pred nama. Iako Dan obeležavamo 9. oktobra, sa kampanjom prikupljanja sredstava i promocije zajedničkog ulaganja u opšte dobro, počinjemo već narednih dana.

Ovogodišnji Nacionalni dan davanja ostaje u znaku obrazovanja, inovacija i ulaganja u znanje, a tema je unapređenje uslova osnovnoškolskog obrazovanja širom Srbije što podrazumeva nabavku inovativnih nastavnih sredstava koja će poboljšati kvalitet nastave i omogućiti đacima da stiču znanja u korak sa savremenom tehnologijom.

Nakon završetka konkursa za organizacije partnere Nacionalnog dana davanja, komisija sačinjena od predstavnika i predstavnica organizacija članica Koalicije za dobročinstvo i Srpskog filantropskog foruma, odabrala je one organizacije koje poseduju kapacitete neophodne za sprovođenje kampanje povodom Nacionalnog dana davanja.

Odabrane su tri organizacije:

  1. Misli globalno deluj lokalno, organizacija iz Šida koja je osnovana 2015. godine iz želje da doprinese boljitku svoje opštine kroz volonterski i stručan rad.
  2. Fondacija Gimnazije „Veljko Petrović“ Sombor, fondacija koja se zasniva na načelima humanosti, unapređenja obrazovanja i kulture, jačanja svesti o socijalnoj odgovornosti, promociji nauke i obrazovanja, razvijanja altruizma generacija učenika Gimnazije „Veljko Petrović“, koji su ujedno i osnivači Fondacije.
  3. Fond B92, fondacija koja kreira i sprovodi humanitarne, kulturne, filantropske i društveno odgovorne kampanje i projekte u cilju prevencije i rešavanja različitih društvenih  problema. Od svog osnivanja 2004. godine, nalazi se na prvoj liniji borbe za bolje društvo iniciranjem promena i stvaranjem pozitivne društvene klime u Srbiji i regionu.

Ove tri organizacije će do 9. oktobra, Nacionalnog dana davanja, prikupljati sredstva za opremanje osnovnih škola inovativnim nastavnim sredstvima u preko 60 škola širom Srbije.

Pridružite se i vi! Pišite na office@filantropskiforum.com

Uskoro očekujte više informacija!