Organizacija SINHRO iz Pančeva priključila se kampanji povodom ovogodišnjeg Nacionalnog dana davanja u želji da pruži podršku đacima svih osnovnih škola sa teritorije Pančeva da razvijaju svoje veštine i uče u korak sa najsavremenijim tehnologijama.

SINHRO je organizacija koju su osnovali lokalni aktivisti i profesionalci iz udruženja KOMPAS – Kreativni omladinski centar Pančeva za borbu protiv side i Organizacije za razvoj karijere i omladinskog preduzetništva „Connecting“, koja je jedna od osnivača Srpskog filantropskog foruma.

U želji da Pančevo izraste u uzbudljiv i pametan grad, osnovali su SINHRO hub kao platformu za razvoj generacija preduzimljivih ljudi  i mesto susreta izuzetnih pojedinaca, inovativnih startapova, talentovanih učenika, kreativnih studenata, iskusnih eksperata, aktivista i istraživača.

POKUŠ.AI LAB je zamišljen kao sala za fizičko, u okviru SINHRO haba, i kao jedinstven prostor podrške za sve osnovne škole sa teritorije grada Pančeva. Opremanjem tog prostora inovativnim uređajima i nastavnim sredstvima, daće đacima pančevačkih osnovnih škola mogućnost da na kreativan i inovativan način stvaraju jedinstvena rešenja.

Zamislimo državnu školu u kojoj deca mogu da urade sledeće: dekonstruišu i izmišljaju društvene igre, kodiraju, programiraju i prave sopstvene video igre, programiraju robota da samostalno pronađe put kroz lavirint, dizajniraju mašine koje razlikuju i sortiraju staklene, plastične i aluminijumske posude, prave robotske čistače, prave uređaje koji na zvižduk izvršavaju određene operacije, kombinuju senzore za temperaturu, pokret i pritisak da uključe i isključe određeni uređaj.

SINHRO je kreirao plan kako da nadahne lokalnu zajednicu da učenicima pančevačkih škola omoguće korak bliže ka ovako zamišljenoj školi, a svi zajedno možemo da ih podržimo u tome!

Pridružite se i vi Nacionalnom danu davanja!