26. februara u prostorijama Delta Holdinga i 6. marta u Kući ljudskih prava u Beogradu, održani su konsultativni sastanci sa članicama Srpskog filantropskog foruma, donatorima prvog Nacionalnog dana davanja i predstavnicima civilnog društva, a na temu Nacionalnog dana davanja 2019.

Nakon predstavljanja rezultata prvog Nacionalnog dana davanja, pristupilo se diskusiji na temu koncepta i oblasti ka kojoj će ovogodišnji Nacionalni dan davanja biti usmeren.

Jedan od glavnih zaključaka sa sastanaka je da bi ove godine kampanja povodom Nacionalnog dana davanja trebalo da se odvija u više gradova u Srbiji, kako bi omogućila veće angažovanje građana, kompanija i medija iz cele zemlje, kao i da među širom populacijom promoviše filantropiju kao vrednost za sebe.

Nakon razmatranja predloženih tema, odlučeno je da se i ove godine ostane na polju obrazovanja, a da tema bude unapređenje uslova u osnovnim školama širom Srbije.

Podsećamo, Nacionalni dan davanja ustanovljen je na inicijativu Srpskog filantropskog foruma i 2018. godine je prvi put obeležen 9. oktobra, na dan rođenja Mihajla Pupina, velikog srpskog inovatora i filantropa, a pod pokroviteljstvom predsednice Vlade Republike Srbije.

Prve godine, zajedno smo podržali razvoj inovacija i obrazovanja – doniranjem za nabavku najsavremenijeg spektrometra za Istraživačku stanicu Petnica u vrednosti od 4 miliona dinara.

Više detalja i informacija o sprovođenju kampanje povodom Nacionalnog dana davanja 2019, objavićemo tokom juna meseca.