KONSULTATIVNI SASTANAK POVODOM FORMIRANJA SAVETA ZA FILANTROPIJU

07.09.2018.

Srpski filantropski forum vas poziva na konsultativni sastanak najvećih fandrejzera neprofitnog sektora povodom konstituisanja Saveta za filantropiju pri kabinetu predsednice Vlade Republike Srbije i njegovog plana rada.

Koalicija za dobročinstvo, koju čine Fondacija „Ana i Vlade Divac“, Trag fondacija, SMART Kolektiv, Srpski filantropski forum i Katalist Balkans, u saradnji sa Forumom za odgovorno poslovanje i Savetom za društveno odgovorno poslovanje Privredne komore Srbije, a uz podršku USAID-a, predložila je osnivanje Saveta za filantropiju, kao i agendu njegovog rada, koju vam dostavljamo u prilogu.

Naš cilj je promena zakonskih regulativa koje se tiču doniranja, volontiranja i korporativne društvene odgovornosti, kako bi se razvila kultura davanja u Srbiji. Želimo da zajedno, u saradnji sa celim sektorom, unapredimo rešenja koja će biti pred Savetom.

Sastanak će se održati u sredu, 12. septembra od 15 do 17 časova na 6. spratu Beograđanke (Masarikova 5, Kancelarija za mlade Beograda „Gnezdo“).

Na sastanku će govoriti:

– Ana Koeshall, direktorka, Fondacija Ana i Vlade Divac

– Vladimir Radojičić, menadžer programa javnih politika, Trag fondacija

– Nikola Pucarević, direktor, Srpski filantropski forum

Molimo vas da vaše prisustvo registrujete na sledećem linku: https://filantropskiforum.com/civicrm/event/info?id=18&reset=1

 

Vidimo se u sredu, 12.09. u 15h u „Gnezdu“!